Nee heb je

Een ‘hooggeplaatste’ adviesraad waar niemand ooit van gehoord heeft, adviseert Rutte om toch het Oekraine-verdrag te tekenen, ondanks het ‘nee’ van de Nederlandse kiezer. Jaap de Hoop Scheffer doet daar in de Volkskrant nog een dringend beroep op de premier bovenop. Waarom, in godsnaam, vraag je je af, nu er gisteren een rapport van de Europese Rekenkamer is verschenen, waaruit blijkt, dat er met de Europese miljardensteun aan Oekraine precies dat is gebeurd wat je kon verwachten: in de zakken van corrupte politici verdwenen en wat er na het roven nog over was is weg, pleite, verdampt.

En de initiatiefnemers van het referendum zijn zo stom om nu niet te oogsten, maar te versplinteren in 13 eenmans-partijtjes, met de verkiezingen en een mooi betaald baantje in zicht. Geen haar beter dus dan hun collega’s uit de Oekraine(twee puntjes op de i). Een mens zou er cynisch van worden.bibu02_081216john-blog