zusje

Voorleesvader, Schoolreisvader, Schoolmusicalvader en Luizenvader, ik heb het allemaal gedaan. Ik was in die tijd te moe om op het idee te komen alles wat er op die basisschool speelde op te schrijven voor de successerie De Luizenvader. Jammer.

 

 

Zusje is de meest volwassen peuter van Nederland. In het tijdschrift Margriet bekijkt ze al meer dan 15 jaar elke week een van de onderwerpen uit het blad van een geheel ander perspectief dan de lezer het zou doen en zeker anders dan dat de schrijver van het stuk het zal hebben bedoeld!

Tijd voor de beste Zusjes van 2018.

Aflevering 205 van Zusje, maar niet eerder in album verschenen. Ben nu bij aflevering 960 en die siert deze week de achterkant van de 80-jarige Margriet. Daar ben ik trots op, ik las vroeger thuis altijd De familie Achterop van Dick Browne achterop de Margriet in de leesmap, vol bewondering en nu sta ik op die plek. Dat is bijzonderder dan ik me dagelijks realiseer.

 

Het zoeken in de oudere Zusjes voor herplaatsing hier op de site, confronteert me soms met het autobiografische karakter van mijn strips, ook de in dit geval letterlijk pijnlijke voorvallen. Deze strip maakte ik ergens tussen 2003 en 2005 toen ik twee keer achter elkaar een hernia kreeg. Elk nadeel heb een voordeel, want na die twee waarschuwingen gooide ik het roer om en besloot ik dat ik niet meer de directeur van een bedrijf  wilde zijn, maar gewoon weer een tekenaar. Zoals het ooit de bedoeling was.