Trouw

Mensen doen dat tegenwoordig gewoon, een overeenkomst aangaan en als er dan iets beters voorbijkomt, ook al zit je er nog maar 3 maanden, of zoals nu een record van maar 3 weken zelfs, pleite wezen. Goed, Leo Beenhakker deed het in de jaren ’80 al eens, nog maar net begonnen aan het seizoen met Ajax, en toen de club in de steek laten, omdat Real Madrid lonkte, maar daar werd schande van gesproken en terecht. Bij Wim Pijbes(3 maanden)zal zich uiteindelijk toch dat prestigieuze museum uit een interessante buitenlandse stad hebben gemeld, iets wat aanvankelijk ondanks zijn superstatus bij het Rijks uitbleef. Ruud de Wild maakt het helemaal bont, na 3 weken al kiezen voor een betere aanbieding van de NPO, terwijl de billboards van BNN met zijn tronie erop nog langs de weg staan. Ik heb het zelf meegemaakt met mijn dagstrip Zusje. Ik had net een mondelinge overeenkomst met dagblad Trouw, toen Matthijs van Nieuwkerk belde(toen hoofdredacteur van Het Parool)dat hij de strip ook wilde EN voor meer geld. Ik vond dat ik me aan mijn mondelinge toezegging aan Trouw moest houden. Zelfs toen de hoofdredacteur van Trouw me een opening bood door te vragen of ik toch niet liever naar Het Parool wou(wat ik liever wilde, dat was mijn krant en ik zou meer verdienen)heb ik me aan mij afspraak gehouden. Ik moet toegeven dat ik daarna even a la Hugh Grant in Four Weddings, als hij op zijn trouwdag in de kerk hoort dat zijn echte grote liefde toch weer vrij is, even met mijn hoofd op de tafel heb geslagen met woorden die niet in een kerk thuishoren, maar achteraf pakte het me aan mijn woord houden zeer goed uit. Bij Het Parool zou ik een van de velen op de strippagina zijn geworden, waarna ik er na het vertrek van Matthijs waarschijnlijk uitgeknikkerd zou zijn geweest voor een veel goedkopere strip van Comic House. Bij Trouw heb ik bijna 10 jaar in mijn eentje op de geweldige pagina 2 gestaan met ook nog die loonsverhoging. En zonder die plek, had Margriet zich misschien wel nooit gemeld voor hele pagina’s Zusje, die ik nog steeds maak. Trouw(sic) loont, Wim en Ruud, jullie komen nog van een koude kermis thuis. Vraag maar aan Leo.bibu02_290916john