Clinton beter, Trump wint

Ik heb de Amerikaanse verkiezingen geloof ik nog nooit met zoveel interesse gevolgd als deze. Die van acht jaar geleden waren ook bijzonder, toen was het spannend of er voor het eerst, een zwarte man het witte huis zou halen. En nu is het in spanning afwachten of een vrouw voor het eerst president wordt. Toch is dat niet het spannends van deze verkiezingen, dat is of het mogelijk is dat een roodaangelopen schreeuwlelijk, zonder noemenswaardige kennis van zaken, en die zich aan geen enkele conventie houdt, president kan worden. Het is hoe dan ook fascinerend hoe het Donald Trump is gelukt alle media-adviseurs in hun hemd te zetten. Voor het tijdperk Trump werd in Amerikaanse verkiezingen elk woord op een goudschaaltje gewogen. Een kandidaat werd tot in het uiteindige getraind in dictie, houding en voorkomen. Trump heeft dat allemaal aan zijn laars gelapt en is een heel stuk gekomen. Wat heet, iedereen heeft de zenuwen, omdat hij helemaal niet kansloos is. Trump lult zoals John Doorzon op een verjaardag, rechts en racistisch. Dat kon tot voor kort in het publieke domein echt niet, maar nu is, en niet alleen in Amerika, John Doorzon aan de bal. En we weten allemaal, dat er heel erg veel John Doorzons thuis boos zitten te wezen. En dus vind ik, als geestelijk vader van John Doorzon, het zeer amusant om te volgen of John Doorzon het witte huis haalt! De keerzijde van de medaille is dat dat het einde van de wereld zou betekenen. Maar allah. bibu02_280916john