Tafel van Taal Maandag 25 april NPO 2 19:55

Vanavond om 19:55 op NPO 2 is de allereerste aflevering van een nieuwe taalquiz. Het is de Tafel van Taal, gepresenteerd door Margriet van der Linden en met als eerste tegen elkaar strijdende teams, Marco Verhoef en Astrid Kerseboom van het Journaal, en Jean-Marc van Tol en Ik zei de gek. Ik denk dat vriendin Norma-Jean aan de buis gekluisterd zal zitten, want die houdt wel van lachen. En al helemaal om mij. Ik ken Norma nu sinds een jaartje of 10, we hebben elkaar leren kennen vanwege de creche, waar onze beide dochters hartsvriendinnen werden. Het duurde best een tijdje voordat Norma doorhad(mevrouw De jager wist het al geruime tijd natuurlijk),dat mijn stellig geponeerde feiten en feitjes nogal vaak niet kloppen. Het met veel overtuiging onzin verkopen heeft me best veel opgeleverd, waaronder nogal wat problemen. Het is een eigenschap die van pas kan komen om je in het leven staande te houden, maar is niet per se een handige skill als je in een quiz zit. BIBU02_250416JOHN-blog