Erdogan dinsdag 26 april 2016

Dit is de eerste cartoon die ik heb gemaakt over de kwestie Erdogan. Het lijkt mij duidelijk waarom ik  mij daar nog niet eerder aan heb gezet. De heer Erdogan is namelijk een prima kerel. De sterke man die velen van ons hier in Nederland zo graag aan het roer zien staan. Fantastisch hoe de heer Erdogan ons laat zien wat dat in de praktijk gaat betekenen. Daarom maak ik ook al een tijdje geen grappen meer over de heer Wilders, want die zou vanaf volgend jaar weleens onze sterke man kunnen worden. Ook een prima vent, Geert Wilders. Net als de heer Erdogan een man van stavast, die luid en duidelijk voor zijn mening uitkomt. En die ook duidelijk uitspreekt waar hij niet van gediend is. En de vrijheid van meningsuiting dan, roept de hele linkse kerk in koor. Dan zeg ik, het is toch ook de vrijheid van meningsuiting van de heer Erdogan, als hij zegt dat hij niet gediend is van de beledigingen die hem ten deel vallen? Dat is ook een mening, eerlijk is eerlijk. En er is nog een belangrijker reden waarom ik de heer Erdogan niet beledig. Dat is omdat ik niet wil meemaken dat ik de heer Erdogan echt heel erg beledig, zoals Hans Teeuwen en Theo Maassen onlangs hebben gedaan, en dat dat dan geen Turk opvalt, of iets kan schelen.BIBU02_260416JOHN-blog