Prinsjesdag dinsdag-woensdag 15-16 september 2015

Sorry voor het niet posten gisteren. Ik heb me te pletter gewerkt om de hele troonrede te illustreren voor het AD. Twaalf tekeningen in kleur, en ik had er drie uur voor. Na eerst dat hele stuk te hebben moeten doorploegen. Levert wel een hele mooie spread op vanochtend in de krant. Leuk om te doen, lekker beuken met bellende en mailende redacteuren en vormgevers in je nek, dat is toch eigenlijk het mooiste dat er is. Heb daardoor ook eens dat hele stuk zitten lezen dus. Dat valt niet mee, al die gemeenplaatsen en goede voornemens en vergezichten en semi-ferme taal. Het is een verhaaltje, zoals Felix Rottenberg het zo graag ziet, die Jeroen Dijsselbloem verweet een man zonder verhalen te zijn. Die Dijsselbloem heeft er zo’n beetje in zijn eentje voor gezorgd dat er uberhaupt(umlaut up de eerste u)nog electriciteit is, zodat Rottenberg bij DWDD uit zijn nek kan blijven kletsen. Verhalen, die werden tot grote ergernis van iedereen door die kale gek die minister van financien(umlaut op de e) was van Griekenland verteld . Dat ziet Rottenberg blijkbaar liever. Net als de verhalen dat we die miljoen vluchtelingen die Europa overstromen juist heel hard nodig hebben om het werk te gaan doen dat er de komende jaren gaat komen, terwijl wij niet eens in  staat zijn om onze eigen hoogopgeleide en totaal geintegreerde allochtone jongeren aan het werk te krijgen. Verhalen? Sprookjes.troonrede 7 blog