Eigen Belang Eerst

Jacques Monasch. Het volgende operettefiguur in een lange rij stoethaspels dat aan de macht wil komen. Want het kan. Een flutfiguur is tegen alle verwachtingen en gezond verstand in de machtigste man van de Vrije Wereld geworden. Dus waarom zou ik geen 20 zetels kunnen halen, dacht Jacques. Ik ben tenslotte ook een flutfiguur.

Eigenlijk denk ik dat Jacques zelf ook niet gelooft dat hij ver zal komen. Waar het Jacques om gaat, is dat hij dat ene zeteltje dat hij nu bezet, kan behouden, inclusief het riante inkomen. Want bij zijn partij de PvdA ging dat echt niet gebeuren, na de volgende verkiezingen. Eerst hadden we zijn vlucht naar voren, wilde hij plotseling ook PvdA-leider worden. Toen daar niemand op zat te wachten, vertrok Jacques met slaande deuren(eerst even de pers bellen)de burelen van zijn partij, waar hij zelf 30 jaar lang had meegedaan aan het pappen en nahouden van onze maatschappij, om dan nu opeens Ferme Taal uit te gaan kramen, en passant zijn eigen nest bevuilend. En dan hebben we dus nu weer een afsplitsing in de kamer, zodat we straks uit 150 partijen kunnen kiezen, wat precies alle zetels in de kamer zijn. Prachtig, democratie. Onwerkbaar, maar prachtig.bibu02_301116john