Van de Prins geen kwaad

O,o,o, wat zal de Koning een prachtig mooi nieuws mogen voorlezen vandaag bij de Troonrede. Niet zozeer omdat het allemaal echt zo geweldig gaat in ons land, maar omdat de verkiezingen eraan komen en het zittende kabinet daarom naast veren in de hoeden van de dames uit vak K, ook wat extra veren in de eigen reet steekt. Als je het werk doet wat ik doe, reageren op de actualiteit, kun je wel wat cynisch worden over de voorspelbaarheid der dingen. Bij het samenstellen van de Doorzon Scheurkalender, waarin mijn actuele cartoons van het lopende jaar zijn verzameld, zet ik plichtmatig ‘vandaag 1 jaar geleden’ onder de cartoons, maar je zult verbaasd zijn, hoe het ‘nieuws’ zich elk jaar herhaalt. Als je het erop na wilt slaan, de nieuwste Doorzon Scheurkalender, die voor 2017, ligt nu in de winkel.bibu02_200916john