Rechts?

De cartoon hieronder is wat je noemt een rechtse grap. Stigmatiserend, van dik hout zaagt men planken en vet. Ben ik daarom rechts? Ik geeft toe dat ik rechtser ben dan ik links ben, maar toch ben ik niet tegen oprechte asielzoekers, wel tegen belastingontduiking van multinationals, maar weer voor meer solidariteit in het algemeen, en ik ben zo milieubewust als ik kan. De cartoon is het gevolg van de vele misbruikers van ons open systeem. We herinneren ons allemaal nog de, wat waren het, Albanezen, Roemenen? die met de plaatselijke Krasni-busreizen, een dagtochtje Nederland maakten, om hier een uitkering aan te vragen. Die ze zonder pardon kregen. Hele dorpen werden er in die bijna-EU-lidstaat onderhouden van ons belastinggeld, en met wat ze over hadden organiseerden ze hun eigen Black Sensation Dancefeest, met een wereldberoemde Nederlandse DJ, die-als hij tenminste netjes belasting afdraagt-er voor zorgde dat er in ieder geval nog IETS van ons geld terugkwam. Nou ja, en ik heb inmiddels ook wel door dat je veel betere grappen over links kan maken, dan over rechts. Links is vaak zo naief, op het stupide af. Terwijl rechts meestal gewoon alleen maar puur slecht is. En daar is geen reet aan.bibu02_220916john