Belxit, Itxit, Polxit, Icexit Maandag 04 juli 2016

Hieronder twee cartoons die eigenlijk van geen kanten kloppen. Dat heb je met werken voor de krant, met dan ook nog eens wedstrijden die ver na de cartoon-deadline beginnen. De  eerste over de Dexit is natuurlijk een gevalletje van Wishful Thinking. Wat dat toch is, dat ik nog steeds graag Duitsland, ondanks het goede elftal met nette spelers en een mooie coach, wil zien sneuvelen? Waarschijnlijk toch nog steeds vanwege het Oorlogsjaar 1974. Bij de tweede ging ik er vanuit dan Frankrijk op kousevoeten Ijsland zou benaderen, met poep in de broek om niet op een toernooi in eigen land, te worden uitgeschakeld door een stelletje Vikingen, bij wie elke naam op SON eindigt. Een invaller heette trouwens op het einde SEN, maar dat zal wel een dronken vergissing zijn geweest bij het aangeven bij de burgerlijke stand. Ik lees in de krant daarnet, dat Frankrijk via ‘ragfijne’ combinaties en ‘heerlijke’ goals, Ijsland verpletterde. Als het Oranje was geweest dat met 5-2 had gewonnen, had ik het vast ook zo gezien. Maar nu zag ik eindeloos schuivend combinatievoetbal met een paar gelukkig afgelopen acties. Dat steeds maar weer terugspelen! Bij de zoveelste terugspeelbal op de keeper, riep ik naar de TV(nu wel een groot scherm, bij de buren)’ Je kan nog verder naar achteren! Achter de reclameborden staan een paar ballenjongens! Daar kun je ook nog op terugspelen!’ Op Payet na, zie ik ook helemaal geen sterren voetballen. Ook niet Pogba of Dogba, hoe heet die man, die nooit lacht en van die bloedirritante maniertjes heeft. Aarrrghhhh. Het goede nieuws is dat Oranje ondertussen het WK voetbal heeft gewonnen! Met robots. Die je trouwens ook op het gewone voetbalveld hier en daar al tegenkomt, natuurlijk. Of dachten jullie dat Ronaldo echt is?BIBU02_020716JOHNBIBU02_040716JOHN