Brexit Donderdag 23 juni 2016

In mijn cartoon schamper ik over de Engelsen die denken dat ze het alleen kunnen rooien, maar stiekem hoop ik op een Brexit. Gewoon, omdat ik zin heb weer eens iets historisch mee te maken, een kantelpunt, iets wat later de geschiedenisboeken in gaat. Als ze blijven, modderen we maar weer door met dat Europa, een huwelijk dat eigenlijk best wel werkt, maar zonder enige passie. Bovendien ben ik een fan van Boris Johnson. Hij schreef hilarische columns in The Daily Telegraph, niet alleen over Europa, maar ook hoe hij, nadat zijn vierde fiets was gestolen, in Amsterdam had geleerd hoe je je fiets goed op slot zet: met een kettingslot aan een hek. De volgende ochtend was zijn fiets weg  MET het hek. Schitterend is ook het voorval bij een lunch in de Nederlandse ambassade, opgetekend door Bert Wagendorp, die erbij was, waar de ambassadeur net begonnen was aan een speech over de zegeningen van Europa, toen Boris opstond om weg te gaan. ‘Eh, gaat er iets niet goed, Boris?’ vroeg de ambassadeur. ‘Moet weg’, zei Boris. ‘Afspraak. Kapper’.BIBU02_230616JOHN