Staatsbedrijf dinsdag 12 april 2016

Ik heb dag en datum dit keer goed gecheckt en gedubbelcheckt, want ik werd door menigeen van jullie op de vingers getikt, vanwege het doorlopend door elkaar halen van de dagen en data. Toen Doorzon BV nog een staatsbedrijf was, kwam dat natuurlijk niet voor. Toen hadden we een mannetje voor de data. Maar na de privatisering is er hier enorm bezuinigd en moet ik als CEO tegenwoordig ook dit soort dingetjes in de gaten houden.Over het algemeen zijn we er hier binnen het bedrijf toch al niet op vooruit gegaan. Overal moet je nu de tijd voor bijhouden. Hoe lang je over een grap nadenkt(max 15 minuten), hoe lang het tekenen dan duurt(voor een cartoon 35 minuten), hoe lang de inkleur mag duren(dat mogen we niet meer extern laten doen van de aandeelhouders) en dan dagelijks het rendement meten via allerlei modules. Daar word ik dan op afgerekend, letterlijk en figuurlijk. We schijnen wel veel meer winst te maken, en ik moet toegeven dat ik er nu aan gewend begin te raken een bonus te krijgen: dit jaar bij goede resultaten, een dertiende maand vrij, ik ben er best blij mee. BIBU02_120416JOHN-blogjpg