De Jager dinsdag 08 maart 2016: Puck

Mijn dochter-ook een vrouw-moest me er vanochtend op wijzen, anders was het gevaar groot dat het aan mij voorbij was gegaan: vandaag is het de Dag van de Vrouw.Toevalligerwijze zat ik dan met mijn cartoon voor vandaag toch enigzins in de goede richting. Wikipedia snakt naar weetjes die door vrouwen zijn geschreven. Het zijn altijd weer mannen die graag iets uitleggen, het liefst aan vrouwen. Die het vervolgens  meestal geen fuck interesseert wat die mannen zo graag kwijt willen over voetbal of rockmuziek. Een beetje verstandige vrouw knikt dan toegevelijk van ‘goh, dat Jimi Hendrix in zijn braaksel is gestikt’. Gaan gapen is dodelijk, maar de man overtreffen in rockweetjes(‘wist je dat Mama Cass bleef in een broodje ham’)is ook weer niet goed, zo’n vrouw wordt door mannen al gauw gezien als een i-pot. Anyway, wat mij plezier doet, is dat in het kader van meer vrouwenweetjes op wikipedia, er nu ook een pagina is over het meidenblad Club, want daar ben ik zo’n beetje mijn tekencarriere begonnen.Niet dat dat er in staat, op wikipedia, er staat namelijk nagenoeg NIKS over Club op die pagina. Er zal wel weer een man nodig zijn om dat een beetje aan te vullen. Ik maakte voor dat blad de grote meidenstrip Puck. Laatst kreeg ik via mijn site een mailtje van een volgster die haar dochter naar mijn strip had genoemd. Ze zou het leuk vinden als ik een tekeningetje voor haar zou kunnen maken. Nu ben ik mijn studio aan het ontruimen(ik ga kleiner werken)en vond ik nog een extra album van Puck, wat ik graag, met tekening, naar de levende Puck wil sturen. Maar nu ben ik dat mailtje met adres kwijt. En dat zit me dwars, want nu lijkt het of ik zo’n arrogante kwal ben die het geen moer kan schelen dat iemand zijn kind naar een strip van mij noemt. Dus ik hoop heel erg dat deze lezeres mij weer wil contacten!BIBU02_080316JOHN