De Jager woensdag 09 december 2015

Marie Le Pen staat aan de poorten van de macht te rammelen. Gaan we dan echt beleven dat we straks twee blondjes(wij hebben er ook eentje in Nederland)de lakens uit gaan delen? Voor velen van ons is het nog ver van ons bed, maar als je enige connectie met Fransen hebt-en die heb ik-voel je de onrust. Mijn dochter India vertelde dat het nergens anders over ging in de auto van haar Franse vriendin, diens broer en moeder, op de terugweg van tennis. En gisteren in het telefoongesprek met collega Hanco Kolk, die vers is getrouwd met een Francaise, voelde je door alle grappen heen ook de ongerustheid. Een deskundoloog op de radio zei stoer dat we ze het gewoon maar eens moeten gaan laten doen, die extreem-rechtsen, regeren, als dat is wat het volk democratisch gezien wil. Dan zouden de kiezers er snel genoeg achter komen dat dit helemaal waardeloos is. Tja, zo ging het in 1933 in Duitsland ook. Duurde wel heel erg lang, en met enorm veel ellende, voordat het Duits volk erachter was dat dat ook behoorlijk waardeloos was.Le Pen