De Jager dinsdag 08 december 2015

Zo. Sinterklaas weer achter de rug. Ze zijn alleen Dieuwertje Blok nog even zwart aan het maken, maar verder was het een relatief kalm Pietendiscussie-jaar. Over tot de orde van de dag: IS. Dat de strijd tegen IS nu te lang begint te duren, merk je aan het feit dat het de commentatoren begint te vervelen. Ze kunnen het woord IS niet meer horen, temeer omdat het woord inmiddels in de mond van iedere gewone burger bestorven ligt en iedere mongool nu wel zo’n beetje weet waar Syrie(umlaut op de laatste e)ligt. Dus duikt nu opeens het woord ‘Daesh’ op, als alternatieve benaming van IS. Als je bij de eerstvolgende bijeenkomst bij het koffieapparaat meeleutert over de wereldproblematiek, laat dan het woord ‘Daesh’ eens vallen. Dan ben je een kenner. Aanstellers spraken op een gegeven moment ook niet meer van het afgezaagde Mandela, maar noemden Hem liever ‘Madiba’. Dan was je bij wijze van spreken een goede kennis van hem.Daesh