Johnny Rotten

Een paar dagen geleden had ik het over Johnny Rotten in verband met de muziekkeuze van David Cameron(Supertramp). Vannacht sliep hier een vriendinnetje van India en haar moeder had net Johnny Rotten gefotografeerd in Londen voor de Volkskrant, en was ik dus opeen 1 handshake away van de oude punker. Bizar. Maar nog niet zo bizar als de muziekkeuze van Rotten: zijn favoriete elpee is Aqualung van Jethro Tull(die staat toevallig ook in mijn top 5 van allerbeste platen)en dat is een echte ouderwetse folkrockplaat. Het wordt gekker, hij luisterde voordat hij de Sex Pistols oprichtte naar ‘progrock’ zoals Vandegraafgenerator. Die was ik vergeten, maar dat was dus Supertramp maal tien, niet te doen! Wat dan wel weer klopte, zei hij, was dat toen hij Malcolm Mclaren(legendarische manager van de Pistols) voor het eerst ontmoette, hij een t-shirt droeg van Pink Floyd, met de ogen van de bandleden uitgesneden en daarboven de tekst ‘Death to..’. Want, aldus Rotten, ‘Pink Floyd was geen progressive rock, dat is gewoon saai. Fuck them’. Waarvan akte. En over fossielen gesproken, fijn dat Marco van Basten deze week de Johnny Rotten van het Nederlandse voetbal werd en Het Instituut Cruijff met de grond gelijk maakte.BIBU02_250915JOHN blog