De Jager dinsdag 22 september 2015

Pesten is afschuwelijk en veroorzaakt heel veel leed. Maar toen ik nog maar weer eens een nieuwe serie over pesten aangekondigd zag, dit keer gepresenteerd door Arie B., bekroop mij het gevoel van overkill. Pesten is hot, en daar loert een gevaar. Als je als puber merkt dat er iets is waarmee je alles en iedereen over de zeik kan krijgen, zul je het niet laten, zo werkt menig puberbrein. Ik ben er van overtuigd dat bijvoorbeeld daarom sommige allochtone jongeren in een jurk gaan lopen en een lange vlasbaard laten staan. In mijn puberjeugd ging een van de allereerste sire-campagnes over vandalisme. In het spotje zag je allerlei vormen van vandalisme voorbij komen, graffiti, bushokjes slopen, dat werk. Maar ook: een baksteen door het glas van zo’n mooie Amsterdamse stadsklok. En daar waren wij zelf nog niet op gekomen….BIBU02_220915JOHN-blog