De Jager donderdag 02 juli 2015

Het hitteplan schijnt al sinds 2007 te bestaan! Ik wist weer van niks. Het is zoals mijn vriend Gerrit Mollema, die in Den Helder is opgegroeid laatst tegen me zei, toen er code oranje was afgekondigd wegens wat wind, “bij ons in Den Helder was het op een paar dagen na, het hele jaar door code oranje, alleen wisten wij dat niet.” De eerste keer dat ik van een weeralarm  hoorde, was op een prachtige winterdag een paar jaar terug. Ik fietste langs de schilderachtig besneeuwde Amsterdamse grachten naar de Bijenkorf, waar op de bovenste etage de  kapper zit. Het was heel rustig op straat, zo niet leeg, maar daar dacht ik even niks van. Toegegeven, op de bruggen, die van staal zijn en snel opvriezen, was het even oppassen geblazen, maar voor de rest was het fietsen prima te doen. Aangekomen in een totaal verlaten Bijenkorf, kreeg ik te horen dat ik bij de kapper de eerste was en dat er verder ook niemand meer zou komen: iedereen had zijn afspraak afgezegd wegens weeralarm. In het lege en dus hol klinkende gebouw, kon je door het hele pand mijn klomp horen breken.BIBU02_020715JOHN copy blog