De Jager woensdag 13 mei 15

En toen hadden we opeens De Jurk. Stylisten buitelden over elkaar heen om de gedurfde creatie waarin Trijntje Oosterhuis gaat zingen op het Eurovisie songfestival te roemen, maar de Stylist van de Weteringschans(c’est moi) is minder positief. Het doet me denken aan een iets te volslank bruidje, dat zich de weken voorafgaand aan de grote dag nog eenmaal aan het dieeten heeft gezet om in haar trouwjurk te passen en dat dat ding tijdens de plechtigheid aan de voorkant dan toch nog openbarst. Het kan zijn dat het de aandacht van Het Lied moet afleiden, want jongens, die negende plaats voor Anouk vonden we na alle afgangen in de jaren daarvoor hier dan wel geweldig, maar het was natuurlijk wel maar net binnen de top tien he? En nu hebben we weer zo’n song van Anouk. Alle respect voor iemand die moeiteloos ziggo domes vult, en dan ook nog alleen als ze er zin in heeft, maar persoonlijk vindt ik het muzikaal moeizaam. Amerikaanse rock is over het algemeen al erg nep en dan is dit ook nog eens nep-Amerikaanse rock. Ik heb het altijd bizar gevonden dat Nederlanders in hun eigen land in het Engels blijven zingen(en dan nog in wat voor een Engels!) terwijl het in de loop van de tijd overduidelijk is geworden dat de Angelsaksische landen het niet willen horen. Maar goed, ik ben een ouwe zak die 7 juni naar Paul McCartney gaat(73) en in juli naar The Who(de overgebleven The Two zijn samen 144). I’ll rest my case. Sorry: Ik rust mijn zaak.BIBU02_130515JOHN