Over

Gerrit de Jager (1954) is aan de Rietveld Academie opgeleid tot audiovisueel vormgever. De storyboards die hij daar leerde maken ontaarden in strips en dat bepaalde zijn verdere loopbaan. Net van school maakte het succes van de strip De Familie Doorzon hem de drukbezette striptekenaar die hij tegenwoordig nog steeds is, met lopende series in Margriet, AD en op Nu.nl.

Eind 2013 verscheen De Jagers in de pers zeer goed ontvangen beeldroman Door Zonder Familie, een getekende autobiografie (uitgeverij De Bezige Bij/Oog en Blik).
Recent is een nieuw verhaal van De Familie Doorzon ter gelegenheid van het waarschijnlijk dertig jarig bestaan van de in speciaalbieren gespecialiseerde onderneming Bier&co verschenen. Dit album is niet te koop maar aan te vragen bij de firma Bier&co. Rondom de verkiezingen van 15 maart 2017 is door De Jager samen met drie andere tekenaars een speciaal verkiezingskwartet getekend. Daarnaast is het oude vak van animator weer opgepakt, ten behoeve van wachtkamerfilmpjes voor de Patientenfederatie NPCF.