Over

Gerrit de Jager (1954) is aan de Rietveld Academie opgeleid tot audiovisueel vormgever. De storyboards die hij daar leerde maken ontaarden in strips en dat bepaalde zijn verdere loopbaan. Net van school maakte het succes van de strip De Familie Doorzon hem de drukbezette striptekenaar die hij tegenwoordig nog steeds is, met lopende series in Margriet en AD.

Eind 2013 verscheen De Jagers in de pers zeer goed ontvangen beeldroman Door Zonder Familie, een getekende autobiografie over de begintijd van De Familie Doorzon(uitgeverij De Bezige Bij).
Momenteel werkt De Jager, naast werk in opdracht voor een grote verscheidenheid aan klanten, aan een nieuw album van De Familie Doorzon, omdat het in 2020 40 jaar geleden is dat de strip begon. Daarnaast is het oude vak van animator weer opgepakt, ten behoeve van wachtkamerfilmpjes voor de Patientenfederatie NPCF, en meest recentelijk voor sterspotjes als onderdeel van een campagne van De Persgroep, op tv feb/maart 2018 en in het hele land op abri’s.