Straatverbod

Verkeerd gelezen. Maar dat je in eerste instantie denkt dat dat er echt zou kunnen staan, zegt wel iets over de tijden waarin wij heden ten dagen leven.

Dit is een tekening voor een uitnodiging voor het afscheid van een van de oprichters van Bier&co, de firma die inderdaad zijn naam heeft ontleend aan de firma Biereco uit De Familie Doorzon. Een tiidje terug heb ik een mini Doorzon-album voor ze gemaakt, toen ze waarschijnlijk 30 jaar bestonden. Waarschijnlijk, want de firma komt uit de krakersbeweging van de jaren ’80 in Amsterdam voort, en die waren niet zo nauwgezet in het bijhouden van de administratie. Ewald woonde destijds in het beruchte krakersbolwerk Vrankrijk in de Spuistraat, waar ze in huis een echte Peg-Bar hadden, niet wetende dat ik twee straten verderop, in de Langestraat, De Familie Doorzon zat te tekenen. Nu zijn beide firma’s dus  bij elkaar gekomen en is het voormalige krakersbedrijf onlangs overgenomen door Bavaria. De firma Biereco wacht nog op een overnamekandidaat.