Kerstbomentekort

Over zeven jaar is er geen kerstboom te krijgen. Dat komt door de droogte van afgelopen zomer. Kerstbomen doen er blijkbaar zeven jaar over om bij ons in de kamer te komen. De stoptrein van Zutphen naar Apeldoorn is nog sneller. Kerstbomen zijn de slakken onder de bomen. Nu komen ze dus helemaal niet, want de droogte heeft ze genekt. Ze zijn dus niet alleen tergend langzaam, die kerstbomen, maar ook nog een slapjanussen. Over de heggen hebben we het niet, die hebben bijna allemaal het loodje gelegd, maar de bomen hebben zich prima hersteld. Maar de kerstbomen dus niet. Is dat niet een mooi moment om ook dat hele kerstgedoe eens im frage zu stellen? Nu we toch tradities om zeep aan het helpen zijn? Kunnen we net zo goed even doorpakken en ook de kerst bij het grofvuil zetten. Geen gezanik meer over wat we met moeder doen, niet meer een maand lang kerstsongs op de radio. Nu ik er zo op kom, laten we dan meteen de diepst gewortelde heilige eindejaarstraditie de nek om draaien, de Top 2000. Nooit meer Bohemian Rapsody! Voorgoed af van Hotel California! Dat klinkt toch als muziek in de oren?