Dreigen

Kon je op wachten: toen het doorslaggevende schooladvies bij de leerkracht kwam te liggen en niet meer bij de eindtoets, werden de leerkrachten de kop van jut bij ontevreden ouders. Ouders die niet zelden op de leerkracht neerkijken, zeker als ze zelf hoog zijn opgeleid. Het gevolg is intimidatie, poging tot omkoping en natuurlijk regelrechte bedreiging. Zo langzamerhand zal het deel van de bevolking dat nog nooit bedreigd is, kleiner zijn dan de bedreigden. Zo is het ook gebruikelijk aan het worden de trainer van de hockeyclub die Chantal niet goed genoeg vindt voor de selectie, te gaan bedreigen. Heel normaal is het natuurlijk al om trainers van voetbalclubs die het niet al te goed doen in de competitie heel ernstig te bedreigen, zoals Feyenoord-trainer Van Bronckhorst overkwam. Die mierenbreinen wisten er met hun ene hersencel ook nog de wens dat Van Bronckhorsts kinderen kanker zouden krijgen uit te persen. Mijn collega Daan Jippes reageerde daar in het AD als volgt op, waarvoor hulde: