Meneer Pastoor

 

Trainer Alex Pastoor deed me altijd al aan Beau van Erven Dorens denken, en sinds kort aan Donald Trump. Aan de eerste omdat Pastoor de Beau van het voetbal is: iedere kenner weet je te vertellen dat hij een bijzondere trainer is, waarvan je niet gek moet opkijken als hij opeens bij Barcelona op de bank zit. Zoals ze ook van Beau vinden dat hij een van de meest getalenteerde tv-persoonlijkheden is, die er in Hilversum rondlopen. Toch traint Pastoor Sparta en staat daarmee solide helemaal onderaan en presenteert Van Erven Dorens een uitdeiende reeks geflopte spelletjes. Wat Beau op Pastoor voorheeft, is dat het een bijzonder sympathieke kerel is, wat hij deze zomer weer eens bewees toen hij Umberto Tan verving. Pastoor daarentegen manouvreert zichzelf steeds meer in een positie a la Trump, waarbij hij journalisten niet meer toevertrouwd Sparta in de krant te volgen, maar een eigen persdienst wil opzetten, die voorgekauwde artikelen over Sparta naar buiten brengt. Er valt te vrezen dat Pastoor binnenkort het feit dat zijn team kansloos onderaan bungelt gaat bestempelen als fake-nieuws.

Door mijn werk voor Technische Unie, schrijf ik teksten die ik nooit voor mogelijk had gehouden. Ik weet zelfs wat ik hier bedoel!