Turketrekkers, Abri’s, Biereco en Bier

Heb mijn cartoon die bedoeld was voor gisteren in de krant, opnieuw ingestuurd, nu de ergste kou een beetje uit de lucht is. Dus die hebben jullie gisteren al gezien. Daarom hier de schetsen die uiteindelijk tot die ene cartoon hebben geleid. Als het te serieus wordt, doe ik altijd net alsof ik de cartoonist Matt van de Daily Telegraph ben. Die laat altijd gewone, schijnbaar niet te best geinformeerde, burgers op de politiek reageren. Dat levert droogkomische cartoons op, waarbij hij er ook nog eens in slaagt, geen ‘informerende’ kop boven zijn cartoons te hoeven zetten. Kwestie van een onderwerp kiezen waar iedereen van weet. Niettemin razend knap, ik doe het hem meestal niet na.

Voor de krant, dat wil zeggen voor alle landelijke kranten van De Persgroep, ben ik al weken bezig te tekenen voor een campagne om mensen te bewegen juist in deze tijden een krant te lezen.Een nuttiger campagne is er momenteel niet. Het begon met het samen met collega’s Hein de Kort, Bas van der Schot en Tom Janssen tekenen van een politiek kwartet. Veel leuker dan de stemwijzers, spelenderwijs kom je erachter wat de belangrijkste standpunten van de partijen zijn.Daar achteraan kwam er een landelijke abri-campagne, fantastisch om steeds je eigen tekening levensgroot voorbij te zien komen als je in de tram zit.Deze actie werd ondersteund met direct mail, misschien hebben jullie het in de bus gehad.Vandaag ben ik bezig met ‘opvolgcartoons’, om de nieuwe abonnees die door de campagne zijn aangehaakt te bewegen te blijven, want na de verkiezingen wordt het pas echt spannend!

Maandag is de dag voor het inleveren van mijn Biereco-cartoon voor Bouwmaat. Hieronder een eerdere tekening, toegespitst op-vermoed ik- de meerderheid van de klanten van Bouwmaat.

Ben al een tijdje bezig met ‘een grote partij’ een Doorzon-biertje te ontwikkelen. Het label daarvoor bezorgt me nogal wat hoofdbrekens, met name omdat er eigenlijk niet op mag worden gecommuniceerd dat een biertje eigenlijk ontzettend lekker is…Hier een detail van een label dat dat nogal uitdroeg. Nieuwe poging dus.