Vrijdag de Dertiende

Het is code geel in het westen en ik zit naar buiten te kijken, wetende dat M. momenteel in een bleek zonnetje buiten aan het tennissen is. Vroeger dacht je dan, nou best aardig weertje voor januari, maar nu denk je dat ieder moment de springvloed Amsterdam zal overspoelen. Waarom is alles toch zo hysterisch geworden?

Anyway, eergisteren zette ik hier mijn ‘journaal’ voor jullie op de site, dat beviel wel, mij tenminste, dus dat zet ik vandaag voort.

Leuke opsteker gisterenavond laat. Mijn telefoon licht op en het is Quovadis France, een stationary fabrikant, die ontdekt heeft, via instagram, dat ik hun agenda’s gebruik en volteken. Ze willen graag mijn qouvadisplaatjes doorzetten op hun instagram-en facebookaccoount. Leuk! (zie gerrit_de_jager op instagram)

Moet nogal wat fanmail beantwoorden. Dat komt niet met-al dan niet digitale-postzakken tegelijk binnen, maar het hoopt toch zodanig op dat het op je gaat drukken. Dit klusje eindigt altijd in het todolijstje ‘not urgent/not important’, maar het hoort natuurlijk in ‘important/not urgent’. Van fans moet je het hebben!

De buurtgenoot die te belazerd is om een plekje in de rekken voor haar fiets te zoeken, en die hem steevast tussen twee fietsen in ramt, remkabels verwoestend, heeft een NOG luiere manier van fietsparkeren gevonden: overdwars tegen 4 a 5 fietsen aan, waarvan de eigenaars haar fiets dan eerst opzij moeten zetten om de eigen fiets te kunnen pakken. Ik leg haar fiets binnenkort eens opzij onder de aanstormende lijn 10.

Zusje 05 af en weg. Ben benieuwd of vormgeving reageert op mijn ‘stijlexpiriment’, waarbij het hoofd van de vader niet is ingekleurd.