Dagboek

Onlangs had ik het met collega Maaike Hartjes over het bijhouden van een dagboek. Zij deed dat lange tijd publiekelijk, in getekende vorm, maar dat was natuurlijk ook gescript, om geschikt te zijn voor een groot publiek. Waar ze zeer goed in slaagde. Ze vertelde me dat ze nog steeds een getekend dagboek bijhoudt, maar dat dat nu prive is. Ik zelf hou ook een dagboek bij, een vrij zakelijk journaal, omdat ik in de loop der tijd, juist door het bijhouden van een dagboek, heb geleerd hoezeer ‘gevoelens’ achteraf niet kloppen. Ik doe dat schrijvend met de hand, maar sinds kort ook tekenend, geheel volgend het voorbeeld van Maaike, op instagram, check it out. Ik dacht dat het wel leuk was, voor een keertje, om hoe mijn dag tot nu toe was(ik hou het per gebeurtenis bij)zoals opgeschreven in mijn journaal aan jullie voor te schotelen. Komt ie:

Florence-strip afscheid Ben van Gent af. Nog een hele leuke strip geworden. Zo’n eentje waarvan je kunt zeggen als de klant hem niet leuk vindt: “sorry, ik heb hem nog eens bekeken, en hij is WEL leuk’. (hieronder een detail van deze strip)

Leuk interview met Brian Eno in de Volkskrant. Net zo getikt als ik bezig met vormdwang. Hij noemt dat ‘algoritmen’. Ik ben niet(alleen)gek!

Gisterenavond enigszins wanhopig hoe vormdwang ook dingen hopeloos kan vertragen. Maar vanochtend hele pagina ‘comic-journal’ voor instagram af kunnen tekenen, gewoon bij het ontbijt.(zie instagram)

Heb Hans Aarsman via dm op insta gewezen op de foto van Brian Eno bij het interview. Ben benieuwd. En ook of dit eigenlijk wel DE Hans Aarsman is!

Bernt wijst me op het plan 48 landen mee te laten doen aan het WK. Nienke had daarover vanochtend al een hele leuke column in het AD, pal boven mijn goed geslaagde cartoon over de kalenders met cold cases in de gevangenissen.

Aanvraag uit Belgie hergebruik Roel.

Heb ‘cap’ gezet op tijd die aan kranten lezen/plotten mag worden besteed. 45 minuten en ook op lunch/insta/dagboek schrijven 45 min. ja, vormdwang.

Schets Evenweg nagenoeg af in tekentijd.

Op instagram via direct mail enthousiaste reacties uit de USA, maar van nogal griezelig blije figuren. Aarzel erg om ze te beantwoorden.

Niet betalers gebeld. Die ene geeft geen sjoege. met de andere heb ik volgende week afgesproken.

Gisteren en nu net pianogebonk bij de nieuwe buren. Aangebeld. Au pair. Het is nu gestopt.

John cartoon over het productie-en verkoopverbod van boerka’s in Marokko. Ben er niet helemaal zeker van of ik het hilarische van dit bericht helemaal heb kunnen vatten.