Party

Blokker moet partytenten uit de winkels halen. Ze hadden ze nagemaakt van een Chinees merk partytent. Zelf heb ik ook eens tegenover Blokker in de rechtbank gestaan. Dat wil zeggen, mijn opdrachtgever De Bijenkorf tegenover Blokker. De Bijenkorf en ik hadden een beer ontwikkeld, Bob de beer geheten. Een beer met een beetje klassieke kleren aan. Vlinderdasje, tweetbroek, dat werk. Blokker kopieerde plompverloren die beer, met kleren en al. Die rechtzaak verloren ze big time. Misschien zit zoiets in het dossier van de rechter. Dat helpt natuurlijk niet. Dus nu moeten die partytenten de winkels uit. Nou ja, ze zullen daar bij de Blokker nu toch geen zin hebben in een party.

Nu we het toch over jatten hebben: de naam Bob stond voor Bijzonder Ontwikkelde Beer, had ik bedacht. Jaren later dacht iemand in Belgie zoiets ook te kunnen doen met die naam, dat werd Bewust Onbeschonken Bestuurder. Jawel, BOB, van het alcoholvrij rijden, later ook in Nederland geïntroduceerd. Het gaat nog iets verder: ook mijn typografie van Bob, de beer, is 1 op 1 overgenomen, aanvankelijk zelfs in dezelfde gele kleur. Ik reed destijds een lang stuk in Belgie, en realiseerde me dat ik al een paar keer mijn eigen letters voorbij had zien komen. Mijn advocaat raadde me af er iets aan te doen. Te vaag, en die stripletters lijken allemaal op elkaar, vond hij. Ik luister altijd naar Dirk Visser, mijn advocaat, hoewel heel soms knarsetandend. Dirk adviseerde met het wel op te nemen tegen het Duitse Kaufhof, dat ook al Bob op grote schaal aan het kapen was. Doodeng was dat, tegen zo’n machtig concern procederen. Maar ze kozen eieren voor hun geld. De Moffen.bibu02_031116john