Go Now Woensdag 29 juni 2016

Go Now was een hit voor de Moody Blues in de jaren ’60 en die song heb ik nu al sinds de Brexit in mijn hoofd. Als je zo graag weg wilt, rot dan ook op. Ondertussen hebben wij afgelopen maandag afscheid genomen van vrienden die in Londen gaan wonen en werken per 1 juli. Salaris voortaan in ponden en huis gekocht in Londen, dat nu dus virtueel al 15% minder waard is geworden. De vader des huizes weigerde onze handen te schudden ter afscheid. ‘We gaan hier in huis eerst een mini-referendum houden of we de boel niet moeten cancellen’, zei hij. Toen we de deur achter ons hadden dichtgetrokken, hoorden we van buiten de kinderen binnen roepen ‘cancel! cancel!’. Als ze daar de uitslag van de stemming respecteren, hoeft Het Kind niet op zoek naar een nieuwe dubbelpartner.BIBU02_290616JOHN