EK Dinsdag 21 juni 2016

Als je met een half oog een beetje naar die EK-wedstrijden kijkt, realiseer je je opeens hoe ontzettend goed Oranje was, nog maar 2 jaar geleden op het WK. Wat je nu voorgeschoteld krijgt is om te huilen. Frankrijk, Spanje, Italie(puntjes op de e),Duitsland en gisteren weer Engeland, het lijkt wel of al die teams tegelijk door Frank de Boer worden gecoached. Balletje breed, balletje terug, balletje een heel klein beetje diep, kaatsen terug, en weer breed. Ik lag op een gegeven moment bij Engeland ‘Hoog Voor  De Pot!’ te schreeuwen tegen het minischermpje van de wii waar ik voetbal op moet kijken in de kelder, want niemand wil dit slappe gedoe in de Grote Woonkamer aan hebben. In godsnaam dan maar Kick and Run, De Dood of de Gladiolen, het Kip Zonder Kop systeem van de Belgen, ALLES liever dan dit gemier. Ruud Gullit heeft wel eens een enorme ontboezeming gedaan, ergens in de kantlijn van een artikel in de Nieuwe Revu, het viel niemand op, dus herhaal ik het hier maar eventjes: gevraagd naar welk systeem Oranje speelde tijdens het gewonnen EK van 1988, antwoordde hij gierend van de lach:’ In de poulefase hadden we een systeem, toen gingen we bijna de bietenbrug op. Daarna was ons systeem Alle Ballen Op Bassie’. Dat bedoel ik.BIBU02_210616JOHN