B-Day Maandag 27 juni 2016

De eerste volle week voor Engeland na de Brexit is begonnen en we zijn uitgelachen met mijn voormalige held Boris Johnson. Zwak hoe hij de grap die ik vorige week beschreef, bij een lunch op de Nederlandse ambassade, waar hij voortijdig weg moest voor een afspraak met de kapper, dit weekeinde herhaalde, toen hij geen tijd had voor crisisoverleg omdat hij een afspraak had om te gaan cricketten.Heel zwak was zijn column vanochtend in de Daily Telegraph, waarin hij na alle stoere taal naar aanloop van het referendum, nu opeens stelde dat er eigenlijk niets is veranderd, onder andere dat Engeland nog steeds onderdeel blijft uitmaken van de Europese ongedeelde markt. Het Duitse ministerie van Economische Zaken heeft meteen gereageerd en gesteld dat daar geen sprake meer van kan zijn en dat OUT is OUT. Je vraagt je af of de aanjagers van het Brexit-kamp enig idee hadden van de gevolgen als het onwaarschijnlijke zou gebeuren en ze zouden winnen. Farrage zei bij de BBC dat het schandalig was dat Cameron geen plan had klaarliggen wat er in zo’n geval moest gebeuren.Niet hij maar Cameron moet volgens hem nu Engeland door de storm loodsen die Farrage zelf heeft veroorzaakt! Bij zoveel gotspe sloeg de interviewer zijn handen voor zijn ogen, live op televisie te zien voor alle Britten. Oi, hoe moet dat voelen?BIBU02_270616JOHN