Politieuniform vrijdag 29 april 2016

Het nieuwe politieuniform is een mislukking. Dat betreft de uitvoering. Het uiterlijk is gek genoeg heel snel gaan wennen. Aanvankelijk leek het eruit te zien als een aanbieding voor vrijetijdskleding van de Wehkamp. Maar nu straalt het op de een of andere manier toch een soort van gezag uit. En heeft het oude uniform met terugwerkende kracht een heel hoog Bromsnor-gehalte gekregen. Qua comfort en doelmatigheid is het nieuwe politiepak echter een drama. De steekzak waar de knuppel in zit geschoven is te diep, waardoor de knuppel in de knieholte van de agent terechtkomt, die dan net voordat hij de in een hoek gedreven schurk in de kraag gaat vatten, voor de voeten van het geboefte plat op zijn muil gaat. De gestreepte polo’s schijnen helemaal rampzalig te zijn. Laten geen lucht door, zodat er binnen de kortste keren een penetrante zweetwalm van de diender afkomt. En dit na uitgebreide testrondes. Waarop je denkt, ga het eens vragen bij de bekende sportmerken, hoe die tientallen jaren expertise hebben opgedaan met goed zittende, en goed ventilerende stoffen. Maar nee, zelf weer het wiel uitvinden. Net al met de seinsystemen van de Hoge Snelheidslijn is gebeurd, waardoor die jaren te laat is gaan rijden. In Japan rijdt de Red Bullet al 70 jaar en de TGV in Frankrijk 50 jaar. Die weten misschien hoe het het beste werkt? Nee, zelf doen. Of wat dacht je van die verkeerstunnel bij Utrecht, die waar we jarenlang omheen hebben moeten rijden, terwijl hij daar toch prachtig kant en klaar lag te wezen. Zelf weer een nieuw beveiligings-systeem in elkaar geknutseld, wat maar niet wilde werken. In de alpen zijn een stuk of 20 heel wat ingewikkelder tunnels, waarmee, zou je zeggen, ze de de afgelopen 50 jaar wel wat ervaring op dit gebied hebben opgedaan. Nee hoor. Zelf doen.BIBU02_290416JOHN-blog