De Jager woensdag 31 maart 2016 Weerbericht

Nog even for the record: naar nu bekend is geworden, na diverse rekenmodellen te hebben vergeleken, is de conclusie bij de meteorologen, dat die harde wind afgelopen Pasen, een officiele(umlaut op de e)Paasstorm was. Het is natuurlijk volkomen duidelijk waarom ze met zo’n bericht naar buiten komen. Want die wind was het enige wat uitkwam van al hun stellige voorspellingen voor de Paasdagen. Op onze tennisclub werd het nieuwkomers-toernooi dat op tweede Paasdag stond gepland, afgelast vanwege de enorme stortregens die ons in het vooruitzicht werden gesteld. Uiteindelijk is er geen druppel regen gevallen en was er geregeld behoorlijk wat zon, waarin ik uit de wind op de club heerlijk mijn cappukkino’s heb zitten wegtikken. Het is bizar dat zo veel mensen Het Weerbericht nog serieus nemen. Die hele meteorologie is net als economie en astrologie,  een zachte wetenschap. Met andere woorden, het is een lucky shot als de voorspellingen een keertje uitkomen. Ik heb een app die Buienalarm heet. Het kan gebeuren dat ik buiten in het zonnetje zit en dat ik-PING-op mijn mobiel lees dat het op dat moment waar ik zit, eigenlijk regent. Buienradar is ook zoiets. Er zijn volksstammen die denken dat die wolkjes op het scherm ECHTE radarbeelden zijn. Ik moet dan vaak heel geduldig uitleggen, dat er van over 3 uur echt nog geen radarbeelden beschikbaar zijn. Dat het een grafisch overtuigend ogende VOORSPELLING is. BuienRADEN, zeg maar. Ach, wat had ik graag willen horen wat Johan Cruijff in huiselijke kring over weersvoorspellingen te zeggen had!BIBU02_290316JOHN-blog