De Jager vrijdag 11 maart 2016 Frits

Bladendokter Rob van Vuure, zeg maar de George Martin van de tijdschriftenwereld, vroeg me een stukje te schrijven over mijn voetbalheld. Dat stukje werd zo: ‘Mijn eerste voetbalheld was Frits Flinkevleugel,  back van het glorieuze DWS, dat in 1964 landskampioen werd, met mij als 9 jarige op de tribune. Ik kende Flinkevleugel namelijk een beetje, van de verjaardagen bij Ome Tonnie en tante Tiny in de Kinkerstraat, waar Frits hun buurjongetje was. Het was mijn ome Tonnie die Frits voor het eerst meenam naar het voetballen, Frits’ eigen vader had er niet zo’n interesse in. Wat de oude Frits later wel deed, tot mijn niet geringe verbijstering, was de handtekeningen zetten op de foto’s die naar de fans gingen. Ik had ook zo’n foto op mijn jongenskamertje hangen, maar daar hing altijd een vervelende zweem van bedrog omheen, temeer daar ik mijn vriendjes natuurlijk deed geloven dat de handtekening authentiek was.’ Nadat Rob van Vuure mijn  stukje had ontvangen, ging hij eens goed de gesigneerde foto van Abe Lenstra, die hij trots in zijn vitrinekast heeft staan, bekijken. Om tot de conclusie te komen dat de handtekening van Abe…een stempel was! BIBU02_100316JOHN-blog