De Jager maandag 14 maart 2016 Kanspensioen

Nu de rente naar een islamitische 0,00% is gedaald, krijgen de pensioenfondsen de genadeklap. Je pensioen is een mooie droom uit het verleden geworden. Niet dat je nu ook af bent van het afdragen van een groot deel van je inkomen aan de pensioenfondsen. Het is nu zo dat jonge werkenden extra premie zullen moeten gaan betalen om het pensioen van reeds gepensioneerde babyboomers op peil te houden, zonder zelf ooit zo’n waardevast pensioen te zullen gaan genieten. De cynische term Kanspensioen die ik in de cartoon hieronder gebruik, heb ik niet als grap zelf bedacht, zo wordt jouw pensioen nu echt genoemd. Nou, dan weet je genoeg. Als striptekenaar is zoiets als pensioen altijd al een term uit een andere wereld geweest, maar ik kan in ieder geval blijven tekenen tot ik er letterlijk bij neerval. Wat ik niet snap van jullie gewone pensioenafdragers, is dat jullie niet massaal in opstand komen tegen de verplichting een groot deel van je zuur verdiende geld te storten in een bodemloze put. Als je dat geld namelijk zelf opzij zet(DAT zou dan wel verplicht moeten blijven), kun je na pakweg 20 jaar sparen je hypotheek aflossen, zodat je daarna in ieder geval gratis woont, dat scheelt toch alweer een slok op een borrel. Je kunt dan verder sparen als aanvulling op je AOW later( Als DIE dan nog bestaat, tenminste!) Als je niet in staat was een huis te kopen aan het begin van je werkende leven, kun je dat na 20 jaar sparen in ieder geval WEL, en is ook jouw huis na de volgende veertig jaar afbetaald. En dan is er nog de KANS, dat je huis veel meer waard is geworden, zodat er zelfs nog een BONUS voor je inzit ook. Kom daar maar eens om op het pensioenslagveld!BIBU02_120316JOHN-blog