De Jager 25 maart 2016 Cruijff

De Verlosser kon je in Amsterdam gewoon voorbij zien komen fietsen of op zijn kroketten zien wachten bij de Febo. Wij zagen hem, minder dan een jaar geleden nog, hier op de hoek voor het kantoor van Heineken met mensen staan babbelen.Met een glas champagne in de hand, wat apart was voor de deur van de brouwerij. Maar dat was Johan Cruijff, apart. Het mooiste en kenmerkendste verhaal over Cruijff is van Henk Spaan. Die kwam hier een keertje lijkbleek binnen lopen. Hij was met de auto voor de deur afgezet door Johan. Die had in de rit van de Arena naar de Weteringschans, met een noodvaart ALLE rode stoplichten genegeerd. Toen Spaan er hem bibberend op wees, hield Cruijff een verhandeling over hoe alle stoplichten in Amsterdam verkeerd stonden afgesteld en hoe dat dan WEL moest.CARTOON-JOHN-CRUIJFF-blog