Brussel 22 maart 2016

Op dit moment(12:07) klinken ook hier in Amsterdam ambulance- en politiesirenes, wat in mijn straat niet heel ongebruikelijk is, maar nu wel griezelig. Het komt nu heel dichtbij, voor ons met zeer goede vrienden in Brussel (nu ook een hele trits brandweer hier, wat is er aan de hand??)helemaal. Gelukkig melden zij ons nu dat allen veilig zijn. Rutte roept op onze manier van leven niet te laten veranderen door deze aanslagen en dat is juist. Ooit was ik op Mallorca getuige van een bomaanslag door de ETA. Deze bommengooiers waren nog zo goed geweest de aanslag-op een zeer populaire bar aan de overkant van ons hotel-aan te kondigen, zodat er alleen-gigantische-materiaalschade was. Wat er vervolgens gebeurde, heeft enorme indruk op ons gemaakt. Onmiddellijk na de explosie, kwamen er van alle kanten busjes van aannemers, electriciens en schilders aanscheuren. Binnen no time was de bar hersteld EN zat het hele terras weer demonstratief bom(sorry)vol. Die opgestoken vinger tegen de terroristen is voor ons onvergetelijk.BIBU02_230316JOHN-blog