De Jager dinsdag 09 februari 2016

Als je in Amsterdam woont, wordt je standaard geplaagd door straatmuzikanten. Vroeger had je alleen draaiorgels, en die waren al erg genoeg. Op de studio lapten we vroeger als er eentje onder het raam stond, een geeltje bij elkaar, met de boodschap aan de orgelman dat hij op moest sodemieteren. De laatste jaren wordt je hier vooral getreiterd door horden jengelende gitaarzangers. Je kunt niet op een terras gaan zitten, of er staat er weer eentje voor je neus door je gesprek heen te bleren(accent op de e). Als je niet vertrouwd bent, en dat ook niet wilt zijn! met het oeuvre van Ed Sheeran, komt een of andere eikel met een ontstemde gitaar je wel even bijspijkeren. Maar dat is allemaal nog niets vergeleken met de doedelzakspeler op de Dam. Dat die nog niet het slachtoffer is geworden van zinloos geweld is onbegrijpelijk. Na de panfluit, moet de doedelzak toch wel echt het meest afschuwelijk denkbare geluid ter wereld voortbrengen.Ik heb nog liever 10 jaar heimachines naast mijn deur(en die had ik, wonend naast het traject van de Noord-Zuidlijn)dan een kwartiertje doedelzak.doedelzak