De Jager woensdag 06 januari 2016

Damn, die Groningers en Friezen kunnen tenminste schaatsen, al is het op straat en stoep. Dat is lang geleden dat we dat hier in Amsterdam konden, ver terug in mijn jeugd, maar wat was dat leuk! Ik zal ook niet gauw de bakkers-volkswagenbus vergeten die toen  de hoek om onze straat in kwam gereden en een keer of 6 om zijn as draaide. Later heb ik dat zelf ook meegemaakt, toen ik van de drukke snelweg naar Munchen(umlaut op de u)afging en onder aan de afrit een paar keer ronddraaide met mijn auto. Toen de neus van de wagen eindelijk stilstond, wees hij recht naar de oprit van een Gasthof. We zijn er onmiddellijk naar toe gereden. Daar hebben we er een paar voor de schrik genomen en verder heerlijk gemutlich(umlaut op de u)gegeten en geslapen. Toen ik de volgende ochtend het oergezellige geborduurde gordijntje open deed, keek ik recht op het richtingsbord Dachau. ijzel in het noorden