De Jager dinsdag 18 augustus 2015

Ik ben trots op de Nederlanders. De oproep van Minister Schippers om vaker het vaatdoekje te verwisselen is massaal door het volk genegeerd. Dat is een slag in het gezicht van de betuttelingsapparatski. Na het Hitteplan heeft het volk gesproken. Nu zijn ze te ver gegaan. Door de bemoeienis met het vaatdoekje, is de overheid tot het intiemste onderdeel van onze huizen binnengedrongen: het aanrecht. En dat pikken we niet. En sterker nog, we beginnen het door te krijgen. Wat men ons van bovenaf  op wil leggen is schuldgevoel. Dat werkte altijd zo goed toen we nog kerkelijk waren, schuld en boete. Met het wegvallen van religie in onze maatschappij was dat krachtige onderdrukkingswapen uit handen van de hogergeplaatsten geslagen. Dus moeten we nu keer op keer horen hoe slecht we bezig zijn: met eten, met snoepen, met bewegen, met het milieu, met roken, met roken in de auto met kinderen op de achterbank, met zonder helm rijden, met naar een schermpje kijken, met leven. Daar moeten we ons continu schuldig over voelen.Zo houden ze ons eronder. Dachten ze. Maar nu is het afgelopen. En het vaatdoekje zal uitgroeien tot het symbool van verzet tegen de machthebbers. Binnenkort verkrijgbaar in onze webshop: voorbesmoezeligde protestvaatdoekjes!BIBU02_180815JOHN blog