De Jager vrijdag 10 juli 2015

Nu zouden we dus op een grexit afstevenen. Ik geloof er niks van. Griekenland is too big   to fall. Ze hebben in 2008 een bank laten omvallen, en daar hebben we nu nog last van. Laat staan een land. Zondag gaan we glunderende regeringsleiders op de foto’s zien die ‘op het laatste nippertje’ Griekenland voor de poorten van de hel hebben weggesleept. Ondertussen sta ik paf van de koelbloedigheid van Tsipras. Hij wist al die tijd bijna zeker dat een grexit niet kan en heeft daar zijn hele tactiek op afgestemd en tot letterlijk de allerlaatste snik volgehouden. Als er iemand is die vervolgens in eigen land de corrupte belastingontwijkers het mes op de keel zal durven zetten is hij het wel. Houden die man, zullen ze bij de Europese Commissie nu ook inmiddels denken.BIBU02_100715JOHN blog