De Jager woensdag 03 juni 2015

Nog even een aanvulling op de De Jager van gisteren, aanstaande zondag ga ik naar de grootste pestkop van de drie, Paul McCartney. Als je ziet hoe hij in de filmregistratie van de opnames van Let It Be, George Harrison behandelt, had die in mijn cartoon eigenlijk het traantje moeten hebben. Bij een vorig concert van McCartney(ja, ik ga steeds weer luisteren naar die blije lul, dichter bij de Beatles kun je niet komen)ging er even iets gruwelijks mis met het geluid. De aardigste van de ex-Beatles vond dat het uitgelezen moment om de geluidsman aan het publiek voor te stellen. ‘Graag even een warm applaus voor onze geluidsman Pablo, want dit was  zijn laatste concert bij ons’. Iets anders: het bureaucratische moeras. Een prachtige onheilspellende beschrijving van hoe zo langzamerhand alles vastloopt(‘in dit land’, moet je daar dan altijd achteraan zeggen, geloof ik)Duidelijkste voorbeeld is het absurde toneel van het PGB, een voorstelling die zo bij het Holland Festival kan worden opgevoerd. Maar ook de politie is in dat moeras weggezakt, het is een wonder dat hun nieuwe pakjes door alle bureaucratische lagen zijn gekomen. Misschien dachten ze dat het gymkleren waren, met die sportstrepen, en hebben ze er dit keer niet drie jaar over vergaderd.BIBU02_030615JOHN blog