De Jager donderdag 25 juni 2015

De fusie van Albert Heijn en Delhaize en het tegelijkertijd in de blauwe hemel opgaan van The Lau(accent op de e)zorgde hier gisterenavond in huize De Jager voor behoorlijk wat verwarring. Ik kreeg van mijn vriend Karel Lowette uit Brussel een sms dat hij voorstelde Nederland even blauw te kleuren. Omdat Karel kabinetschef is in Brussel, meende ik dat hij refereerde aan de overname van Delhaize door Albert Heijn, dat natuurlijk ook heel blauw is, en wat in Belgie voor nogal wat beroering zorgt. Daarop volgde een uiterst surrealistische sms-wisseling, waarbij het mij gaandeweg begon te dagen dat het de politicus was die het over een icoon uit de popcultuur had en de tekenaar over de economie. Beschamend voor mij. Voor een cartoon over de betreurde musicus was het al te laat qua deadline(als ik al iets had kunnen bedenken)dus ik zanik nog even door over Griekenland, waarover vandaag dan eindelijk de knoop gaat worden doorgehakt.(geloof jij het?) Ik begin zo langzamerhand wel bewondering voor die Tsipras te krijgen. Die man moet onder enorme druk worden gezet door de groten der aarde, maar hij blijft zijn recalcitrante zelf en gaat in ieder geval strijdend ten onder.BIBU02_250615JOHN blog