De Jager vrijdag 29 mei 2015

Nog net op tijd gepost voordat vanmiddag de stemming plaatsvindt voor een nieuwe termijn voor Sepp Blatter. De baas van een organisatie die twee dagen geleden door de minister van justitie van de Verenigde Staten als door en door corrupt werd bestempelt.BIBU02_290515JOHN blog Normaal gesproken moet dan de hoogste baas de eer aan zichzelf houden, zelfs als hij niets van doen heeft met de corruptie. Hij is de eindverantwoordelijke, daar is ook dat mega-salaris voor. Zo is het gegaan met de baas van de Rabo, na het libor-schandaal, en zo ging het deze week-welliswaar met enig aandringen-met de burgemeester verantwoordelijk voor het monstertruckongeluk. Het feit dat Blatter er niet over piekert af te treden, is het beste bewijs van zijn eigen corruptie. Dat hij straks toch weer vier jaar doorgaat, lijkt onvoorstelbaar, maar ik geef je op een briefje dat het gewoon gaat gebeuren. Consequent Corrupt, dat zou een mooi motto voor de FIFA zijn.