Niet

De meerderheid van mijn schetsen brengt het niet tot een plaatsbare cartoon op nu.nl of in het AD. Meestal omdat deze onbevangen op de krant gekalkte invallen niet cartoonwaardig bleken te zijn. Maar ook wel omdat er geen ruimte voor is. Ik kan 2 cartoons per dag plaatsen en moet gelukkig vaak kiezen en schrappen. Het criterium kan zijn ‘welke cartoon is het leukst’ maar evengoed kan een minder leuke cartoon actueler zijn. Er zijn onderwerpen die zodanig bij iedereen spelen dat je er niet omheen kunt, en dan kan een minder leuke cartoon belangrijker zijn. Deze cartoon heeft het niet gehaald, hoewel hij actueel is en volgens mij ook leuk. Maar op woensdag  14 januari vond ik de IS-hack van het Pentagon hilarischer(voor nu.nl) en de heropening van de zaak Jansen Steur opmerkelijker(voor AD)imam-en-sneeuw. Dus daarom hier deze schets over de enorme sneeuwval momenteel in het Midden-Oosten.