SNCF

Beetje ongemerkt voorbij gegaan in de Vaderlandse pers, de historische overwinning van Macron op de Franse spoorwegstakers. Die kondigden na Macrons voornemen die spoorwegen te saneren(6 miljard verlies per jaar) meteen maar een 6 maanden durende staking aan. In die 6 maanden zouden er 2 werkdagen per week geen treinen rijden. Daarmee schoten ze zichzelf grandioos in de voet, want het geirriteerde Franse forenzenvolk vernam(daar zorgde Macron wel voor)dat de stakende spoorwegmannen grotendeels sowieso al thuis zaten, want de vakbonden hadden in het verleden geregeld dat die er op hun 52-ste uit mochten. Geen enkele forens, zelfs de Franse niet, komt maar in de buurt van zo’n idiote pensioenleeftijd. En daarmee was de staking al gauw over. Overigens komt daar denk ik dus de Shocking Blue-hit Never Mary A Railroadman vandaan. Je zal je kerel maar al vanaf zijn 52-ste thuis hebben zitten!