HaHaHaHa

Eerst had ik een andere cartoon voor vandaag. De schets daarvan kun je zien rechts bij mijn instagram-tijdlijn. Daarin neem ik stelling tegen de vertrutting en angst om niet politiek correct te zijn, iets waar ik in de jaren ’80 met De Familie Doorzon steeds weer mee werd geconfronteerd. Aan de andere kant, vind ik Rene van der Gijp, en zijn meehinnekende companen eikels. Mensen die volgens deze pathetische zelfverklaarde hetero’s niet normaal zijn, en normaal is dan in hun ogen, uren op de bank hangen met je dikke pens en een krat bier, om naar het slaapverwekkende vaderlandse voetbal te kijken, inclusief het ongelofelijk stomme geleuter daarover, mensen die dus van die norm afwijken, moeten worden afgezeken en gekleineerd. Mijn standpunt is altijd geweest, dat je over alles en iedereen harde grappen mag maken, inclusief transgenders, maar dat je dan zo grappig moet zijn, dat vrijwel iedere kijker/lezer ongewild wel MOET lachen. Dat is te hoog gegrepen voor de Kwik, Kwek en Kwak van de voetbal-tv, wier niveau perfect aansluit  bij dat van de Eredivisie.