Assistent

bibu02_051116john

Danny misschien niet, maar ik had weer wel erg behoefte aan een assistent. Ik ben bezig met een album voor de speciaalbieren-firma Bier&co, die ongeveer 30 jaar bestaat. De firma dankt zijn naam aan het feit dat een van de oprichters ongeveer dertig jaar geleden met zijn biertruck ondersteboven in een greppel belande. Daarbij was de ingeving om iets met de naam van mijn klussers Biereco te doen snel gemaakt. Erik Varekamp tekent voor mij de decors en kleurt het hele album in. Erik heeft jarenlang bij mij op de studio gewerkt als assistent, waar hij vanwege zijn werk door het leven ging met zijn anagram Rampevak. Ik heb hem nog net op tijd weten te strikken, voordat hij wereldberoemd gaat worden met zijn stripreeks over de Kennedy’s. Het eerste album komt 18 november uit en is al naar diverse buitenlandse uitgevers verkocht. Ik heb vanaf het allerprilste begin van de serie mee mogen kijken, en dit wordt een topper. Een andere assisent van vroeger, Peter van Dongen, tekent op dit moment het nieuwe verhaal van Blake en Mortimer. Ik druk beide mannen nu natuurlijk continu op het hart, dat ze niet moeten vergeten, straks als ze wereldberoemd zijn, te vermelden dat ze het vak bij mij hebben geleerd! uitnodiging