Zwarte Piet nieuws dinsdag 20 oktober 2015

Onderstaande cartoon(helemaal onder dit bericht) is aanleiding om een domper te melden: het eerder op deze plek aangekondigde Doorzon-album over Zwarte Piet komt er(dit jaar in ieder geval)niet. Door de dood van uitgever Peter van der Heijden kon het boek niet de aandacht en verspreiding krijgen die het, gezien het actuele onderwerp, nodig heeft. Dat zou allemaal plaatsvinden in de laatste week van september en begin oktober, en toen lag begrijperlijkerwijze een en ander bij uitgeverij strip 2000 stil. Het is bewonderenswaardig hoe snel bij de uitgeverij Peters ambities weer zijn opgepakt inmiddels, maar het Zwarte Piet-album zat net in die lastigste periode van vlak na het overlijden van Peter. En dit album kan geen uitstel velen, natuurlijk. Ik hoop van harte dat het gekissebis over Piet nog lekker lang door blijft gaan, dan komt het album zeker in 2016! Als goedmakertje hier in ieder geval de cover.zwarte piet_cover proef blog